вівторок, 21 жовтня 2008 07:51

Під звуки якої висоти потрібно прокидатися

Швидке пробудження можливо лише під звук, який відповідає музичному баритону, заявляють австралійські вчені з університету Вікторії.

Фахівці протягом дослідження вивчали вплив звукових хвиль різної висоти на швидкість пробудження людей. Програвалося близько дев"яти варіантів звукових сигналів під час ранньої, найбільш глибокої фази сну.

Виявилося, що швидше за все дорослі люди пробуджуються від звукових імпульсів з частотою 520 герц, що в музиці відповідає баритону. А ось пронизливо-чисті звуки більш високих частот виявилися менш ефективними.

Експерти наголошують на тому, що людина спить найбільш глибоко в перші три години ночі.

До того ж, як раніше було встановлено, повноцінний і здоровий сон більше необхідний жінкам, ніж чоловікам. Так як у випадку регулярного недосипання у жінок можуть виникати депресії, різні психологічні і навіть серцево-судинні захворювання.

Крім того, люди, які сплять п"ять і менше годин на добу, живуть менше тих, хто виділяє на сон сім годин. Хоча не менш шкідливий і надлишок сну: люди, які проводять у ліжку вісім і більше годин, помирають раніше, повідомляє РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Під звуки якої висоти потрібно прокидатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі