пʼятниця, 25 вересня 2020 10:51

Пес-поводир водить незрячого собаку

Пес-поводир водить незрячого собаку
Собака Око веде сліпого пса Тао / Instagram

Золотистий ретривер Тао втратив зір. Інший собака на кличку Око став його провідником.

У 2019-2020 роках Тао осліпнув через глаукому. Лікування не допомогло. Тож господар з англійського графства Сомерсет завів ще одного собаку. Про це пише британська The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скажений кіт покусав собаку й людину

"Торік зауважив проблеми з зором в 11-річного Тао. Спочатку втратив одне око. Через 11 місяців - друге. Приспати тварину – такого варіанту навіть не розглядав. Люблю його всією душею, тож уявити собі не можу, що міг би позбутися лише тому, що осліпнув", - каже власник пса Мел Джексон.

Тварина мала багато проблем із пересуваннм. Тож власник вирішив допомогти – завів щеня ще одного золотистого ретривера. Той став провідником сліпого.

"Тао та Око - немов брати-нерозлийвода. Хоч коли гляну, завжди разом. Між ними утворився сильний зв'язок", - каже Мел.

Чоловік завів улюбленцям профіль в Instagram, щоб привернути увагу до проблеми глаукоми в собак.

"Рання діагностика і лікування можуть урятувати вашого собаку від втрати зору. На жаль, я запізно зауважив проблему й усе зрозумів", - каже Майкл.

Тим часом у Дніпрі лікарі вже тиждень борються за життя 2-річного Єгора з Донецької області, якого пошматували дві домашні вівчарки.

Зараз ви читаєте новину «Пес-поводир водить незрячого собаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі