середа, 25 листопада 2020 15:15

Пес із харківського притулку врятував життя 32 тварин

Пес із харківського притулку врятував життя 32 тварин
Такая помощь нужна пострадавшим в ДТП или покусанным клещами хвостатым. Фото: "5 канал"

У харківському притулку для тварин пес Тофік урятував понад 30 собачих життів. 4 роки тому його привезли з важкими опіками, а тепер він сам віддає хвостатим пацієнтам частину крові.

Щоб рятувати життя іншим тваринам, Тофік має бути терплячим. За раз у почесного донора беруть не більше 80 мл крові. Під час процедури пес повинен 40 хв. нерухомо лежати, передає "5 канал".

"Переливання крові є останнім заходом, останнім бар'єром. Якщо нам не допомагає переливання, то не допоможе вже нічого", - пояснює старший ветеринар притулку Дмитро Войцеховський.

Такого роду допомога потрібна постраждалим у ДТП чи покусаним кліщами, оскільки банків крові для тварин в Україні немає. Нині Тофік урятував 32 собачих життя, за його здоров'ям уважно стежать.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулична кішка врятувала дитину від пса

У Дніпропетровській області чоловік пограбував і вбив 71-річну пенсіонерку. Знайти вбивцю допоміг службовий собака. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції Дніпропетровської області.

Зараз ви читаєте новину «Пес із харківського притулку врятував життя 32 тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі