середа, 22 грудня 2010 15:41

Параметри чоловічого пеніса закладаються до народження

Параметри чоловічого  пеніса закладаються до народження

Іспанські вчені з'ясували, що габарити, а також пропорції репродуктивних органів визначаються рівнем вмісту в крові особливих білків. Зокрема, ключову роль у процесі формування пеніса грає білок під назвою р53.

Ці дані були отримані командою дослідників з університету Барселони під керівництвом професора Марка Мілана, які проводили тривалі спостереження за плодовими мухами, показавши наявність відповідних молекулярних механізмів.

Як зазначає доктор Мілан, результати їхньої роботи можна застосувати і до людей. На думку професора, визначення пропорцій чоловічого дітородного органу, а також інших частин тіла, відбувається ще під час внутрішньоутробного розвитку. Зміни в механізмах, що відповідають за ці процеси, можуть спричинити серйозні порушення і патології, які можуть розвинутися у майбутньої дитини, аж до її загибелі. Збереженню даного балансу сприяють стероїдні гормони та інсулін.

Однак, згідно з висновками, зробленими доктором Міланом і його колегами, в самих органах також містяться речовини, що допомагають їхньому гармонійному розвитку. Білок р53 виробляється в тканинах у відповідь на стрес, наприклад, якщо знаходяться ракові клітини, котрі необхідно знищити. Фермент посилає сигнал іншим клітинам, гальмуючи їхній ріст, завдяки чому всі частини органу розвиваються пропорційно. У свою чергу, якщо відбувається придушення вироблення даного білка, можуть виникати диспропорції.

Багнет

Зараз ви читаєте новину «Параметри чоловічого пеніса закладаються до народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі