понеділок, 19 травня 2008 09:40

Ожиріння робить людей недоумкуватими

Ожиріння робить людей недоумкуватими
Ожиріння може збільшити вірогідність захворювання хворобою Альцгеймера. До такого висновку приходять автори нового дослідження, в якому підтверджується можливість зв"язку між зайвою вагою і, зокрема, хворобою Альцгеймера.

А нею, як відомо, страждає 10% населення в групі старше 65 років. Дослідження проводила, починаючи з 1995 року, в університеті імені Джона Хопкінса (Балтімор) група фахівців, яку очолив доктор медицини Юфа Ванга. В ході тривалого експерименту були обстежені 2534 людини у віковій групі від 40 до 80 років, які страждали від різних форм недоумства.

Зібрані ученими дані свідчать про те, що деменція на 42% частіше вражає людей, які страждають від ожиріння, чим осіб з нормальною масою тіла. У тих же, у кого спостерігається лише надмірна вага, вірогідність розвитку недоумкуватості зростає в декілька меншому ступені - на 36%.

При цьому жінки значно більше схильні до небезпеки захворювання, чим чоловіки. В цілому ж, і для чоловіків, і для жінок зайву вагу збільшує вірогідність даного захворювання на 73%.

На думку дослідників, надмірна вага є причиною виникнення 12% випадків недоумкуватості. У тому, що стосується безпосередньої хвороби Альцгеймера, цей показник збільшується до 21%, пише Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Ожиріння робить людей недоумкуватими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі