субота, 22 березня 2008 14:27

Ожиріння - це не лише спосіб життя і харчування

Ожиріння - це не лише спосіб життя і харчування

Учені визначили повну генетичну схильність до ожиріння. Люди, які мають дві копії генетичної послідовності, яка має більш "товстий" вигляд, схильні до ожиріння на 70% більше.

Робота, виконана Оксфордським коледжем, базувалася на вивченні генома більше 40,000 досліджуваних.

Як припускають учені, при тому, що свою вагу можна скорегувати змінивши спосіб життя, деяким людям втратити зайві кілограми все ж таки буде складніше, ніж іншим, якщо вони мають генетичну схильність до надлишкової ваги.

Люди, які несуть одну копію даного гена, схильні до ожиріння на 30% більше. Ті, хто мав дві копії гена, важили на 3 кілограми більше, навіть коли харчувалися і вели аналогічний спосіб життя, що і їх худіші "колеги", які не мали даної послідовності в геномі.

Ожиріння пов"язане з розвитком діабету другого типу, що обумовлене наявністю специфічного гена, який носить назву FTO. Люди, які мали цей ген, були схильні до діабету і підвищення маси тіла.

За словами керівника дослідження, професора Андрю Хеттерлей, всі попередні рекомендації по підтримці здорової маси тіла говорили про те, що зайва вага - провина людини і причина в надмірній їжі і малорухливості.

Результати даного дослідження в деякій мірі "виправдовують" повних людей, показавши, що спадкова база для ожиріння все-таки є, повідомляє ukrindustrial.com.

Зараз ви читаєте новину «Ожиріння - це не лише спосіб життя і харчування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі