субота, 28 червня 2008 14:34

Овоч, що сприяє схудненню

Овоч, що сприяє схудненню
Огірок - один з перших овочів, що з"являється на грядці.

І приносить на наш обідній стіл не тільки першу свіжість, але і неймовірну користь. Взагалі, огірок займає особливе місце серед овочів...

Огірок - кращий сечогінний засіб. Відвар петрушки, говорять, посильніше буде. Але цю "отруту" потрібно спершу якось вмудритися випити. Кавун ще сильніше виганяє зайву рідину з організму. Але щодня його в природі не буває, і в парниках теж. А огірок - будь ласка, їж круглий рік. До речі, всім тим, хто зневажливо відноситься до парникових огірків, потрібно повідомити, що калія в них міститься значно більше, ніж в ґрунтових. Тому кращий сечогінний огірок - саме парниковий огірок.

Цей овоч взагалі настільки хороший, що люди їдять його вже більше 60 століть. Його унікальна особливість полягає у величезній кількості лужних еквівалентів.

Огірок - найголовніший лужний овоч на грядці. Він швидше і краще за всі інші овочі зможе вирівняти в організмі кислотний дисбаланс. Це дуже важливо, оскільки кислотне зрушення, як правило, ускладнює перебіг багатьох хвороб. Особливо довго і нудно в "кислих" організмах тягнуться хвороби з гнійними процесами. Якщо у вас довго не гояться і гнояться рани, з"являються фурункули і прищики - їжте більше огірків.

Безперечна цінність огірка - тартронова кислота. Вона зараз дуже актуальна, оскільки заважає вуглеводам перетворюватися на жири і відкладатися в організмі.

А зараз інформація спеціально для тих, хто мріє схуднути - в 100 грамах огірка міститься всього лише 10 ккал, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Овоч, що сприяє схудненню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі