Ексклюзиви
субота, 28 червня 2008 12:26

Основний ворог хорошої фігури

Основний ворог хорошої фігури
Люди, які стежать за своєю фігурою, вже наслухалися про шкоду великої кількості жирів і вуглеводів в їжі. Тепер американські дієтологи звернули увагу на фруктозу - речовина, в чистому вигляді, що знаходиться в свіжих і консервованих фруктах, а також фруктових соках. Велика частина фруктози потрапляє в наш організм через споживання безалкогольних газованих напоїв і звичайний цукор. Лікарі з Університету Каліфорнії визначили, що підвищені рівні фруктози в харчуванні негативним чином впливають на накопичення жирової тканини в тілі і чутливість інсуліну, тим самим провокуючи ожиріння і початок діабету.

У дослідженні учасники експерименту протягом двох тижнів дотримувалися дієти, що містить 30% жирів, 55% вуглеводів і 15% білків. Потім, в подальших 10 тижнів, вони перейшли на раціон харчування, при якому 25% енергії організм отримував за рахунок фруктози. Учені зафіксували, що фруктоза збільшила кількість внутрішньочеревного жиру навколо органів, показники тригліцеридів, холестерину і загальної ваги тіла, а також понизила чутливість інсуліну на 20%. Подібні ефекти фруктози на організм виявлялися вже через 24 години. Фахівці підкреслюють, що для підтримки здоров"я і хорошої фігури дуже важливо максимально обмежити вживання цукру, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Основний ворог хорошої фігури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути