середа, 26 березня 2008 10:32

Оральні контрацептиви допомагають завагітніти

Оральні контрацептиви допомагають завагітніти
Зачаття за допомогою екстрокорполярного запліднення (ЕКЗ) пов"язане з цілим рядом специфічних труднощів для жінок. Одне з цих труднощів - неможливість планувати, коли настане вдалий час для підселення заплідненої яйцеклітини в матку. Доктор Хаїм Пінкас з Медичної школи Тель-авівського університету (TelAvivUniversity"sSacklerSchoolofMedicine), Ізраїль, запропонував простий і ефективний спосіб вирішення цієї проблеми, пише Eurekalert. Згідно дослідженню, опублікованому в JournalofAssistedReproduction & Genetics в січні цього року, для своєчасного дозрівання яйцеклітин досить 2 тижнів терапії за допомогою звичайних оральних контрацептивів. За словами доктора Пінкаса, новий тип терапії не тільки допомагає майбутнім матерям, але і полегшує роботу лікарів, оскільки дозволяє їм планувати необхідні медичні процедури заздалегідь, не перенавантажуючи лікарні роботою.

Як повідомляв "Навколо Світу", проблеми із зачаттям дитини сьогодні зазнають до 35% пар у Великій Британії. В середньому вони витрачають на лікування і спроби ЕКЗ близько $10 тис., що для багатьох безплідних родин є непідйомною ношею. Технологія ЕКЗ дозволяє відкладати вагітність дуже довгий час і народжувати дітей в похилому віці. Так, найстарішою матерью на світі стала 67-річна жінка з Іспанії. ЕКЗ дозволяє також народжувати відразу багато дітей. Минулого року в місті Санкт-Петербурзі, США, народилося відразу шість близнят, зачатих за допомогою ЕКЗ. Крім того, ЕКЗ надає можливість запрограмувати цілий ряд генетичних особливостей майбутньої дитини, що дозволить батькам дітей, які потребують складного лікування, народити для них ідеального донора, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Оральні контрацептиви допомагають завагітніти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі