четвер, 07 грудня 2017 22:45

Опублікували найкращі фотографії унікальних місць на Землі 2017 року
43

Журавлі Сендхілла   Автор фото: Ренді Олсон
Карамель Автор фото: Арістеїд Апостолопулос (Спеціальна премія у категорії "Подорожі і пригоди")
Важке навантаження Автор фото: Chunshui Yu (Почесна згадка в категорії "Обличчя та персонажі")
Буремний перевал Автор фото: Крістін Ліннеа Беке (Спеціальна нагорода в категорії "Монохром")
Весна Автор фото: Марина Малікова (Почесна згадка в категорії "Крихкий лід")

Міжнародний фотоконкурс Siena International Photo Awards назвав цьогорічних переможців. За звання найкращого боровся 161 учасник зі всього світу. У ході конкурсу суддям довелось переглянути близько 50 тисяч світлин.

Усі зображення показують унікальні місця на Землі і людей, які там живуть. Вони поділені на категорії. У кожній визначили свого переможця. До категорій відносяться: "Подорожі та пригоди", "Захопливі обличчя та персонажі", "Крихкий лід", "Монохром" та інші.

Фотографією року стала робота американського фотографа National Geographic Ренді Олсона "Журавлі Сендхілла". На ній зображені птахи на водоймі із блискавкою позаду.

  На краю світу - 1-е місце у категорії "Подорожі і пригоди" Автор фото: Алессандра Меніконзі
На краю світу - 1-е місце у категорії "Подорожі і пригоди" Автор фото: Алессандра Меніконзі

Перше місце у категорії "Подорожі та пригоди" зайняв знімок Алессандри Меніконзі з назвою "На краю світу". На фото зображена дівчинка з народу Ненці, які раніше кочували Росією. Зараз виживають в негостинному автономному окрузі на північному заході Сибіру. Ямало-Ненецький район - холодне місце, де взимку температура опускається до -40 ° С і навіть до -50 ° С. Шестирічна Оля допомагає батькам, збираючи дрова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Публікували геніальні фотографії від непрофесіоналів

До найкращих також потрапив ворон зі Львова. Фотографія Джека Саважа перемогла у категорії "Монохром". На ній - ворон, який сидить на даху трамваю. У вікні видно літню жінку.

  Ворон у Львові - 1-е місце у категорії "Монохром" Автор фото: Джек Саваж
Ворон у Львові - 1-е місце у категорії "Монохром" Автор фото: Джек Саваж

National Geographic опублікував підбірку найкращих фото Європи за свою 125-річну історію. Понад 200 фотографій за останні 125 років представлені в новій книзі "National Geographic: у всьому світі за 125 років - Європа".

Зараз ви читаєте новину «Опублікували найкращі фотографії унікальних місць на Землі 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі