вівторок, 22 квітня 2008 12:20

Оголошений конкурс на штучну плоть

Група захисту має рацію тварин PETA заснувала нагороду у розмірі одного мільйона доларів для тих, хто зможе виростити штучне м"ясо, що з вигляду і на смак не відрізняється від справжнього.

"При виробництві м"яса тварин в лабораторних умовах використовуватимуться стволові клітини, які будуть повинні рости і розмножуватися. Результатом дослідження повинна стати імітація "плоті", яку можна приготувати і з"їсти", - відзначає один з активістів PETA ( PeoplefortheEthicalTreatmentofAnimals - Люди за етичне відношення до тварин).

Винагороду отримають ті учасники експерименту, які до 2012 року поставлять штучне вирощування курятини на промислову основу і почнуть її продавати, щонайменше, в 10 американських штатах по конкурентоздатних цінах.

Група у складі 10 членів жюрі оцінить штучну курятину, щоб переконатися, що по текстурі і смаку вона відповідає справжньому курячому м"ясу. Для отримання нагороди необхідно набрати не менше 80 з 100 очок.

"Більше 40 мільярдів курей, риб, свиней і корів гинуть щороку на бійнях в Сполучених Штатах в жахливих умовах", - мовиться в тексті заяви PETA.- М"ясо з пробірки закінчить страждання тварин. Крім того, штучне м"ясо різко скоротить руйнівну дію м"ясної промисловості на навколишнє середовище".

Дослідники всього світу трудяться над створенням м"яса в лабораторних умовах, але буде потрібно ще декілька років, перш ніж філе in-vitro з"явиться на нашому обідньому столі, повідомляє Mignews.com.

Зараз ви читаєте новину «Оголошений конкурс на штучну плоть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі