середа, 21 січня 2015 17:29

Новим трендом серед ув'язнених стали татуювання на очному яблуці
3

У своєму бажанні виділиться, люди нерідко роблять дуже дивні речі. Наприклад татуювання на очному яблуці.

Американський фахівець по прізвиську Luna Cobra був першим, хто ризикнув експериментувати з татуюваннями на очному яблуці. Метою цього процесу було зовсім жахати оточуючих людей, а бажання наслідувати блакитнооким персонажам з культового фантастичного фільму "Дюна" 1984 року. Старий друг татуювальника одного разу показав йому свою фотографію, на якій він з допомогою комп'ютерного фоторедактора зафарбував собі очі блакитним кольором подібно героям "Дюни". Luna подивився на зображення і подумав, що він може зробити це по-справжньому.

Вже на наступний день він взяв шприц, чорнило і знайшов трьох відважних добровольців. Він ввів їм пігмент безпосередньо в очне яблуко, під тонкий верхній шар - кон'юнктиву. Однієї маленької ін'єкції достатньо, щоб покрити чорнилом близько чверті очного яблука. Експерименти виявилися вдалими і Luna вже зробив незвичайні татуювання кільком сотням людей, пофарбувавши їх очі в синій, зелений, червоний і чорний кольори.

За словами майстра, процес є безболісним - людина лише відчуває дотик до ока, деякий тиск і сухість. Польський репер Popek, який зробив собі в Лондоні "зелені очі", з цим не згоден: протягом декількох днів після нанесення татуювання він відчував настільки хворобливе печіння в очах, що не міг спати. Офтальмологи також налаштовані негативно і попереджають про ризик занесення інфекції, запалення, пошкодження очей і навіть втрати зору.

Розмірковуючи про причини нанесення таких татуювань, Luna Cobra каже, що деякі клієнти роблять татуювання на очному яблуці, щоб шокувати оточуючих, а деякі просто вважають, що це виглядає "круто". Американські ув'язнені, які широко використовують татуювання, із задоволенням взяли новий тренд на озброєння і фарбують очі в різні кольори, щоб сигналізувати про свою приналежність до певних угруповань.

Татуювання на очному яблуці залишаються поки що досить рідкісним явищем - можливо, з причини того, що від такої татуювання вже неможливо ніяк позбутися. Однак, незважаючи на ризики, популярність "очних" татуювань повільно, але вірно зростає.

Зараз ви читаєте новину «Новим трендом серед ув'язнених стали татуювання на очному яблуці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі