пʼятниця, 14 листопада 2008 15:00

Новий метод київських хірургів по загоєнню ран став світовою сенсацією

Столичні хірурги презентували унікальний спосіб загоєння ран електрозварюванням. Їхня інновація була представлена в Національному медичному університеті, повідомляє 5 канал.

Повідомляється, що ідея розробки належить Борису Патону, а завершив і удосконалив винахід професор Михайло Захараш.

Суть методу полягає в наступному: якщо раніше післяопераційні рани зашивали, то тепер завдяки методу електрозварювання, нитки більше не стануть в нагоді - з новою технологією не тільки відсутня кровотеча, але ще і майже не залишається рубців.

Сам же час операції скорочується майже на годину. "Цей винахід київських хірургів став всесвітньою сенсацією і вже впроваджується в клініках України", повідомляє 5 канал.

"Ті успіхи, яких добилася українська хірургія, є неперевершеними. Надзвичайно прогресує сердечносудинна хірургія, в Україні вперше розроблена технологія електрозварювання органів тканини, за що ми отримали всесвітнє визнання", - заявив на презентації нового методу голова правління Київського наукового товариства хірургів Михайло Захараш.

Нагадаємо, що про винахід нового методу загоєння ран україснкими хірургами стало відомо влітку цього року. Перш ніж нова технологія потрапила в клініки України, у відділенні експериментальної хірургії Інституту ім. Шалімова під керівництвом Юрія Фурманова були проведені тисячі операцій на білих щурах і свинях.

Новий апарат є затисками, на кінцях яких знаходяться біполярні електроди. Під час операції хірургові досить доторкнутися електродами до тканин, які потрібно зшити, стиснути апарат і подати струм. І в місці зварки під впливом високої частоти і температури (до 50-70 градусів), зупиняється кровотеча, повідомляє 5 канал.

Зараз ви читаєте новину «Новий метод київських хірургів по загоєнню ран став світовою сенсацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі