середа, 15 листопада 2017 08:50

Ноти пісень кобзарів надрукували для незрячих

Ноти пісень кобзарів надрукували для незрячих
На сторінках книги надрукували кобзарські оповіді та ноти. Фото: кадр з відео.

У міжнародний день незрячих людей в Харкові презентували книгу "Українські менестрелі", де ноти кобзарських пісень зобразили за системою Брайля.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

На сторінках книги надрукували кобзарські оповіді та ноти збільшеними літерами та рельєфно-крапковим шрифтом Брайля - йдеться у повідомленні.

Це дозволяє людям, які погано або зовсім не бачать прочитати, що написано в книзі.

"Я познаходив старовинні твори, які знають тільки спеціалісти, тобто їх немає в широкому доступі. Складність в тому, що ноти шрифтом Брайля дуже важко писати і це зрідка дуже робиться. Це рідкість, що вийшло видати ноти таким способом", - говорить кобзар, редактор книги "Українські менестрелі" Назар Божинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де живе українська пісня? - медіаресурс зібрав унікальний фольклор Вінниччини

У виданні також зображені ілюстрації народних українських інструментів: дизайнери розробили тактильне зображення кобзи і бандури, тому читачі можуть на дотик дізнатися, як виглядають українські етноінструменти.

Шрифт Брайля — це рельєфно-крапковий шрифт для написання і читання сліпими, розроблений в 1824 році французом Луїсом Брайлем. В основі шрифту лежить комбінація шести крапок.

Зараз ви читаєте новину «Ноти пісень кобзарів надрукували для незрячих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі