пʼятниця, 14 вересня 2007 15:31

"Нокія" безкоштовно замінить неякісні батареї

Фінська "Нокія" визнала, що партія акумуляторів BL-5C — бракована. Їх ставлять на 52 моделі мобільних телефонів. Компанія обіцяє замінити їх безкоштовно.

Мінятимуть акумулятори, виготовлені японською компанією "Мацушіта Батері Індастріал" з грудня 2005-го по листопад 2006 року. Деякі з цих батарей під час заряджання перегріваються й виходять з ладу через коротке замикання.

— Недоліки виявлено у ста батарей, — каже менеджер корпорації "Нокія" в СНД Вікторія Єрьоміна. — На інші нарікань не було. Хоча за той час компанія виготовила 46 мільйонів акумуляторів. Виробник уже виправив недолік.

Щоб дізнатися, чи підлягає батарея заміні, треба набрати номер акумулятора (26-значний код на звороті батареї) у спеціальній формі на сайті: www.nokia.com/batteryreplacement. Можна звернутися на гарячу лінію українського представництва "Нокія": 8 800 50 101 50. За номером батареї оператор повідомить, чи належить акумулятор до бракованої партії.

Термін обміну необмежений. Скільки елементів живлення доведеться замінити в Україні, невідомо. У представництві "Нокія" в СНД вважають, що телефонів з бракованими акумуляторами у магазинах уже немає.

Півтора місяця тому в Інтернеті була подібна інформація про браковані акумулятори BL-4В, які робить пекінське відділення компанії "Саньйо". Але у представництві "Нокія" цих даних не коментують. Кажуть, що підтвердження несправності китайських акумуляторів немає.

Зараз ви читаєте новину «"Нокія" безкоштовно замінить неякісні батареї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі