пʼятниця, 21 березня 2008 15:31

Низькокалорійне харчування пригнічує вироблення гормонів

Тестостерон визначає ваш потенціал в плані м"язового росту і впливає на упевненість в собі, агресивність і драйв. Статева функція – розміри тестикул, об"єм сперми, щільність рецепторів тестостерону і сексуальний драйв – також залежить від рівня тестостерону в крові. Адекватний рівень цього гормону визначає результативність занять бодібілдінгом і іншими видами спорту, особливо якщо не використовуються препарати тестостерону.

Бразильські учені повідомили, що дієта грає критично важливу роль в метаболізмі тестостерону і підтримці статевої функції. У щурів, посаджених на низькокалорійну дієту, зменшилася вага статевих органів, знизилися рівень тестостерону в крові, щільність його рецепторів і статева агресивність.

Дослідження ще раз підтвердило важливість адекватної калорійності харчування в умовах занять спортом. Нестача калорій знижує рівень тестостерону і робить майже неможливим побудову м"язової маси за допомогою тренувань, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Низькокалорійне харчування пригнічує вироблення гормонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі