субота, 07 вересня 2013 16:08

Неземна краса льодовика Менденхолла щороку змінюється
10

Може здатися, що ці фотографії були зроблені на іншій планеті. Але це робота вчителя математики Кента Мерінга ( Kent Mearig ), який щороку приїжджає на льодовик Менденхолла на Алясці, щоб закарбувати зміни, що у ньому відбуваються .

Його часто звинувачують у використанні фоторедакторів, але 31-річний фотограф наполягає, що його секрет полягає у правильному вибудовуванні композиції. Він грає зі світлом сонця, що сходить, яке пробивається крізь покрив крижаних печер. Візерунок постійно змінюється від того, що лід тане і знову замерзає.

Річка, що тече в надрах Менденхолла, стала результатом танення льодовика. Вдалині видніються відблиски променів висхідного сонця. Льодовик Менденхолла є улюбленим місцем фотографа - любителя.

"Найчастіше люди відмовляються вірити, що на Землі дійсно є такі місця. Вони думають я використовую CGI і Photoshop. Але кожен, хто побував у крижаних печерах, скаже вам , що мої фотографії не брешуть. Мені часто кажуть, що я роблю " неземні " фотографії, і у цьому є частка істини. Світ всередині льодовика не схожий ні на що інше на Землі.

Льодовик Менденхолла простягнувся майже на 20 кілометрів від крижаного поля Джуно до озера Менденхолл. Льодовик був названий на честь американського вченого Томаса Корвіна Менденхолл ( Thomas Corwin Mendenhall ). Так льодовик Менденхолл виглядає зовні.

Зараз ви читаєте новину «Неземна краса льодовика Менденхолла щороку змінюється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі