четвер, 20 березня 2008 15:44

Несвіжа кров збільшує ризик смерті

Несвіжа кров збільшує ризик смерті

На думку учених, ризик смерті збільшується на 30%, якщо людина отримує кров, яка зберігається більше двох тижнів. Це призводить до дилеми, оскільки банки крові і лікарні не в змозі мати необхідну кількість свіжої крові.

На сьогоднішній день Американське Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів вважає кров придатною цілих шість тижнів. Також, банки крові виділяють найчастіше кров, яка у них знаходиться найдовше.

Учені провели дослідження, в якому взяли участь приблизно 6000 пацієнтів, що перенесли операцію на серці в клініці Клівленда. Доктор Koch з колегами порівняли результат стану здоров"я пацієнтів через певний період часу і акцентували увагу на тому, яку кров отримав кожен з них під час операції.

З"ясувалося, що поріг смертності досяг 1.7% серед пацієнтів, які отримали під час операції свіжу кров в порівнянні з 2.8% серед тих, кому дісталася несвіжа кров.

Проте, на думку учених, дуже складно здійснити завдання, щоб кров була не старша за 2 тижні, оскільки забезпечувати банки крові постійно новою кров"ю і через 2 тижні позбавлятися від неї досить не легке завдання. Дослідники вважають, що скоро термін використання крові значно скоротитися, але поки точно не ясно, як це все застосувати на практиці, повідомляє Gala Net.

Зараз ви читаєте новину «Несвіжа кров збільшує ризик смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі