четвер, 31 липня 2008 11:16

Нестачу сну можна компенсувати

Нестачу сну можна компенсувати
Більше 60% людей регулярно недосипають, що призводить до негативних наслідків для їх здоров"я. Але медики Гарварду стверджують, що недолік сну можна компенсувати.

У своєму дослідженні лікарі сформували групи здорових чоловіків і жінок у віці 21-38 років, які мали по вісім, шість або чотири години сну вночі або не мали можливості спати взагалі протягом трьох ночей підряд. Вдень спати не дозволялося.

Кожні дві години під час неспання всі учасники проходили тести на реакцію, пам"ять і пізнавальну здатність.

Після двох тижнів фахівці зробили висновок, що позбавлення сну, безумовно, негативно позначається на здоров"ї людини, але втрачені сонні години можна заповнити.

Якщо ви пропустили 10 годин сну більш ніж за один тиждень, необхідно виспатися до кінця тижня і наступного тижня, говорять дослідники.

Якщо ви маєте хронічне безсоння протягом десятиліть, відіспатися можна за декілька тижнів нормального здорового сну.

Як тільки ви самостійно визначите, якої кількості сну потребує ваш організм, це буде основним чинником для складання щоденного графіка так, щоб враховувати ці години, укладають медики, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Нестачу сну можна компенсувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі