понеділок, 04 серпня 2008 13:30

Немовля врятували від смерті лоскотанням п"ят

Це не метод народної медицини і не ноу-хау сучасних лікарів, проте саме лоскотанням п"ят вдалося врятувати свою новонароджену дочку 29-річній британці Енджелі Янг. Впродовж декількох тижнів лоскіт підтримував життя в тілі недоношеної дівчинки, що з"явилася на світ через 6 місяців і 1 тиждень після зачаття.

При народженні маленька Ема важила всього півкілограма. Кілька разів дівчинка припиняла дихати, проте батьки знайшли спосіб змусити її легені працювати знову. Кожного разу, коли батьки або медсестри легенький дряпали ступні малятка, її тіло реагувало на лоскіт активним диханням. Подібна терапія підтримувала життя в крихкому організмі впродовж 15 тижнів і дала дивовижні результати.

Нещодавно Ема відзначила свій перший день народження.

"Моя дочка жива, і все завдяки лоскотанню її п"ят, - говорить мама дівчинки, згадуючи, що рік тому п"яти її дочки були не більше поштової марки. - Це справжнє диво, що вона до цих пір з нами".

Енджела Янг стверджує, що "лоскототерапія" не пройшла непомітно для характеру Еми. За її словами, дівчинка вже в такому юному віці проявляє життєрадісність і оптимізм.

"Ми до цих пір лоскочемо їй п"яти. Але тепер для того, щоб просто змусити сміятися. Для нас немає прекрасніше за звук, ніж її сміх", - додають батьки, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Немовля врятували від смерті лоскотанням п"ят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі