четвер, 24 червня 2010 18:12

Неандертальці і люди могли розділитися 1 млн років

Неандертальці і люди могли розділитися 1 млн років

Поділ неандертальців і Homo Sapiens міг відбутись щонайменше 1 млн років тому, тобто більш ніж на 500 тис. років раніше, ніж дали результати аналізу ДНК.

У своїй докторській дисертації Аїда Гомес Роблес з Національного центру вивчення еволюції людини при Гранадському університеті (Іспанія) наводить результати вивчення зубів майже всіх видів гомінідів, що існували протягом чотирьох мільйонів років.

Зуби - найбільш численні і добре збережені свідки історії. Дослідник прийшла до висновку, що по одному зубу можна передбачити, до якого виду належав їхній власник, з 60-80-відсотковою точністю. Цей показник підвищується до 100%, якщо аналізуються декілька зубів однієї особини.

Так от, судячи по зубах, немає жодного виду гомінідів, здатність якого бути спільним предком неандертальця і сучасних людей, перевищувала б 5%. Його рештки, мабуть, поки не знайдені, і, на думку дослідниці, він скоріш за все, жив не менше мільйона років тому.

У лютому цього року група польських учених заявила, що в одній з печер Карпат вони знайшли три зуби неандертальців. Їхній вік - 80-100 тис. років.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Неандертальці і люди могли розділитися 1 млн років ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі