середа, 13 серпня 2008 14:53

Названі "слабкі місця" жінок і чоловіків

Названі "слабкі місця" жінок і чоловіків
Британські медики дали наукове обгрунтування тому, чому жінок зазвичай називають слабкою статтю. Жінки в три рази частіше за чоловіків страждають ревматизмом і артрит, і їм важче набрати м"язову масу. Крім того, вони поступаються чоловікам по психічному стану здоров"я

Щоб прийти до цих висновків, ученим довелося привернути до дослідження 100 тисяч чоловік. За наслідками обстеження медики зіставили рівень схильності до різних захворювань у жінок і чоловіків.

З"ясувалося, що жінки поступаються по декількох критеріях і, перш за все - в силі. Річ у тому, що у чоловіків, як правило, крупніші і сильніші кістки. Чоловіки не тільки рідше схильні до переломів, але і зовсім не знають про таку жіночу проблему як менопауза, коли з організму вимивається кальцій. Крім того, жінки набагато частіше схильні до артриту.

Через пробли з імунітетом, у жінок частіше зустрічаються такі імунні захворювання, як ревматизм і гипотіреоїдізм.

На стан м"язової маси великий вплив мають гормони. У чоловіків тестостерона, сприяючого формуванню м"язів, на 10% більше, ніж у жінок. Проте легкість фігури не додає жінкам спритності, а тільки підсилює гнучкість.

Що ж до психічного здоров"я, то в даному випадку спостерігається досить суперечлива ситуація. Чоловіки в два рази частіше страждають шизофренією і аутизмом, зате на долю жінок припали такі захворювання як післяродова депресія і психічні розлади, пов"язані з менопаузою.

Слабким місцем чоловіків учені назвали серце. На відміну від жінок, у них немає достатньої кількості гормону естрогену, який захищає серце. От чому серцеві напади, якщо і трапляються у жінок, то здебільшого після менопаузи, коли відбувається зниження рівня естрогену.

Окрім всього іншого, гормон естроген захищає від раку кишечника. Від раку легень чоловіків і жінок може захистити здоровий спосіб життя, а оскільки чоловіки більш схили до куріння, у них це захворювання зустрічається частіше, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Названі "слабкі місця" жінок і чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі