четвер, 28 листопада 2019 15:39

Назвали найкращі серіали та шоу десятиліття

Назвали найкращі серіали та шоу десятиліття
Найкращі серіали та шоу десятиліття. Фото:style.nv.ua

Журнал "Vanity Fair" визначив десятку найкращих серіалів і телешоу цього десятиліття. Про це повідомили на сайті НВ.

Кінокритик Соня Сарайя та редактор журналу "Vanity Fair" підбили підсумки десятиліття та назвали його періодом ренесансу жанру серіалів, мінісерелів, телешоу і телепроектів. У десятку найращих потрапили продовження "Твін Пікс", британське кулінарне шоу "Найкращий пекар Британії", найкращий комедійний серіал 2019 року за версією премії Емі "Флібег" і два мультсеріали "Всесвіт Стівена" і "Кінь БоДжек".

1. "Кінь БоДжек", 2014 - 2019 роки.

Американський анімаційний трагікомедійний серіал про колишню зірку шоу-бізнесу, антропоморфного коня БоДжека. Створений Рафаелем Боб-Ваксбергом для каналу Netflix, на якому і стартував 22 серпня 2014 року. Протягом 2014 - 2019 років вийшло 5 сезонів ,61 епізод. У жовтні 2018 року було оголошено про вихід шостого сезону.

2. "Твін Пікс: Повернення", 2017 рік.

Американський драматичний телевізійний серіал, створений режисером Девидом Линчем та сценаристом Марком Фростом.
Події серіалу розгортаються у вигаданому містечку Твін Пікс на північному сході штату Вашингтон, неподалік від канадського кордону. Серіал уперше вийшов в ефір у США на каналі ABC. Його транслювали з 8 квітня 1990 року до 10 червня 1991 року. Серіал містить 30 серій, поділених на два сезони.

6 жовтня 2014 року телеканал Showtime анонсував повернення серіалу у 2016 році, розмістивши кліп на своєму офіційному сайті.Третій сезон складається з 9 серій, сценарій для яких знов написали Девид Линч і Марк Фрост. Участь взяла низка акторів з попередніх сезонів, зокрема Кайл Маклаклен, Шеріл Лі та Дана Ешбрук. Продюсери серіалу намагалися повернути якомога більше акторів з оригінального складу.

3. "Просвітлена", 2011 - 2013 роки.

Серіал розповідає про дівчину на межі нервового зриву, дівчині, чиє друге ім'я - саморуйнування. Емі Джелліко 40 років і у неї були серйозні проблеми з алкоголем та з її босом, який поєднував життя з нею і життя зі своєю законною дружиною, що спричинило за собою скандальне розлучення Емі зі своїм чоловіком. Провівши два місяці в реабілітаційному центрі на Гаваях і зіткнувшись віч-на-віч зі своїм "Я", Емі повертається додому з посвіжілої головою. Але з'ясовується, що в своєму просвітлені стані Емі нікому не потрібна.

Драма була створена спільними зусиллями Майка Уайта і Лори Дерн, яка також взяла участь в серіалі як актриса і зіграла головну роль. Сюжет серіалу виявився дуже нетиповим для телебачення. Втілена на екрані ідея внутрішнього конфлікту героїні, яка намагається змінити весь світ на краще, починаючи в першу чергу з себе, намагається, програє і починає все фактично з нуля - сценарій, зрозумілий і знайомий кожному. І, тим не менш, це тема, про яку в телевізійних шоу зазвичай мовчать, залишаючи за лаштунками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі учасники фіналу Книги року ВВС-2019

4. "Всесвіт Стівена", 2013 - 2019 роки.

Американський мультсеріал, створений Ребеккою Шугар, відомої по роботі над "Часом пригод" для телеканалу Cartoon Network. Серіал був номінований на премію "Еммі" і двічі на "Енні".

Пілотний епізод вийшов 21 травня 2013 року на YouTube, повноцінний показ розпочався 4 листопада 2013 року на каналі Cartoon Network в США. У липні 2015 року серіал був продовжений на третій сезон. У березні 2016 року серіал був продовжений на четвертий сезон, в травні 2017 року на п'ятий сезон, а в червні 2018 року на шостий.

5. "Краще телефонуйте Солу", 2015 - 2020 роки.

Американський комедійно-драматичний телесеріал, прем'єра якого відбулася в США на каналі "AMC" 8 лютого 2015 року. Серіал створений Вінсом Гілліганом і Пітером Гулдом і є спін-офом іншого серіалу Гіллігана - "Пуститися берега". Вихід п'ятого сезону заплановано на початок 2020 року. Переклад і озвучення серіалу українською мовою - студія "Гуртом" на замовлення hurtom.com.

Amazon продовжить на другий сезон серіал за "Володарем перснів".

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращі серіали та шоу десятиліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі