субота, 12 вересня 2020 22:54

Науковці запропонували незвичайний вихід у разі затоплення Венеції

Науковці запропонували незвичайний вихід у разі затоплення Венеції
Вчені вважають, що рано чи пізно місто може піти під воду назавжди. Фото: Pixabay

Благодійний фонд Factum Foundation разом з архівом Венеції та Політехнічним університетом Лозанни знайшли вихід у разі затоплення одного з найпрекрасніших міст у світі.

Науковці вирішили створити цифрову копію усіх будівель італійського міста Венеція зовні та всередині, пише The Art Newspaper. Завдяки цьому, спеціалісти хочуть зберегти місто хоча б у такому вигляді, якщо воно з причини глобального потепління піде під воду.

Науковці використовували сканер "LiDAR", що формує картину навколишнього простору, скануючи об'єкти лазером з землі. Таким чином науковці вже оцифрували один з островів Венеціанської лагуни – Сан-Джорджіо-Маджоре.

Щоб просканувати острів згори, вчені планують використовувати дрони обладнані сканерами. Венеція складається з понад сотні дрібних острівців, тож скільки часу піде на створення цифрової копії - невідомо.

Проблема повеней завжди переслідувала Венецію, проте в останні роки вона стоїть найгостріше. Учені б'ють на сполох: вони вважають, що рано чи пізно місто може піти під воду назавжди. У 2019 місто сильно затопило за останні 50 років. Рівень води піднявся на 187 сантиметрів - це на 57 сантиметрів вище за критичну позначку.

Зараз ви читаєте новину «Науковці запропонували незвичайний вихід у разі затоплення Венеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі