вівторок, 13 травня 2008 19:55

Настрій залежить від часу доби

Настрій залежить від часу доби
Швейцарським вченим з університету Фрібурга (UniversityofFribourg) вдалося показати, що сигнальні системи організму, регулюючі добовий ритм, впливають на виробництво гормонів, що відповідають за настрій, передає MEMBRANA.

Деякі хімічні речовини, що виробляються мозковою речовиною, наприклад дофамін, фахівці пов"язують з настроєм людину. Біологічний годинник в той же час допомагає організму адаптуватися до часу доби: як обміну речовин - основі життєдіяльності людини, - так і його психіці.

Згідно зі звітом, опублікованому в журналі Science, спеціальний фермент, що відповідає за стабілізацію настрою, знижує або підвищує рівень Допаміну і серотоніна залежно від часу доби, оскільки його вироблення регулюється так званими годинними генами - вони "стежать" за адаптацією організму протягом дня.

Дослідження, проведене на мишах, показало, що за відсутності "годинного" гена у них спостерігалося знижене вироблення гормонів "бадьорості".

Зараз ви читаєте новину «Настрій залежить від часу доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі