пʼятниця, 10 жовтня 2008 08:35

Найкращий метод ранкового самомасажу

Масаж покращує циркуляцію крові, тонізує нерви і нервові закінчення. Кращий час для проведення масажу - ранок.

М"язи масажованих частин тіла повинні бути розслаблені. Масаж проводять повільними і рівномірними рухами долонь, по ходу лімфатичних шляхів. Ноги масажуйте у напрямку до підколінних і пахових вузлів (жінки починають з правої ноги).

Круговими рухами помасажуйте коліна. Руки масажуйте у напрямку до ліктьових і пахвових западин. Груди - від середини убік (молочні залози не чіпати!) до пахвових западин. Спину - від низу до верху, шию - донизу, до підключичних вузлів, від потилиці до спини. Масажуйте сьомий шийний хребець за годинниковою стрілкою.

Покладіть обидві руки на куприк. Енергійними рухами рук в сторони і вниз масажуйте сідниці. Рухами в сторони і вгору масажуйте спину. Корисно зробити поперечне розтирання спини ребрами долонь.

Масаж лімфатичних вузлів проводити не слід. Живіт масажуйте за годинниковою стрілкою (по ходу товстого кишечника). Крім того, робіть кола по кожному плечу. Потім зчіплюйте пальці в замок, і їхніми кісточками масажуйте хребет від низу до верху. Всього проводите по три-чотири масажні рухи.

Щодня прагніть пропрацювати максимальну кількість суглобів.

Не можна проводити масаж при запальних процесах, гнійниках, шкірних захворюваннях, варикозних розширеннях вен і тромбозі, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Найкращий метод ранкового самомасажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі