четвер, 25 липня 2019 13:26

Найкоротший у світі IQ-тест має лише 3 питання. Спробуйте свої сили

Американський математик Шейн Фредерік розробив найкоротший тест IQ. У ньому всього 3 питання. І більшість населення планети не може відповісти на них правильно.

Професор Массачуссетського технологічного інституту склав цей тест понад 10 років тому, та у мережі він став популярним лиш зараз.

Тест Фредеріка складається з трьох математичних загадок. Вчений переконаний, що цього достатньо для того, щоб оцінити інтелект.

Математик перевірив тест на 3 тис. студентів Гарварда та Єля. І з них лише 17% правильно відповіли на усі 3 запитання.

Фредерік підкреслює, що більшість людей просто не можуть придушити перші варіанти відповіді, які приходять їм у голову, і тверезо проаналізувати завдання.

Ось 3 завдання:

1. Скільки коштує тенісний м'яч, якщо разом із ракеткою він продається за $1,10, при цьому ракетка дорожче м'яча на $1.

2. За скільки хвилин 100 текстильних машин виготовлять 100 речей за умови, що 5 машинам потрібно 5 хв. на виготовлення 5 речей.

3. Скільки потрібно часу, щоб латаття покрили половину озера, якщо кожен день їхня кількість збільшується вдвічі, а щоб покрити всю поверхню озера, їм потрібно 48 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астрофізик, який створив гітару із каміну та ґудзиків

  Найкоротший у світі IQ-тест
Найкоротший у світі IQ-тест

Правильною відповіддю на перше питання є 5 центів, а не 10 (як відповідає близько 80% опитаних). На друге питання - 5 хв. (а не 100), а на третє - 47 днів (а не 24).

Ось як це виходить:

1. М'яч коштує X. Тоді ракетка коштує на $1 більше, тому X + 1. Отже, ми маємо ракетка + м'яч = X+(X+1) = 1,1. Це означає, що 2X + 1 = 1,1, тобто 2X=0,1, а таким чином X=0,05.

Тобто, як не крути, ракетка коштує $1,05, а м'яч - $0,05.

2. Якщо 5 машинам потрібно 5 хв. для створення 5 виробів, то кожен виріб одна машина створює за 5 хв. Якщо у нас 100 машин, що працюють одночасно, то за 5 хв. буде зроблено 100 виробів.

3. Щодня кількість латать збільшується вдвічі. Це означає, що сьогодні площа латаття вдвічі більша, ніж була вчора. Отже, якщо потрібно 48 днів, щоб покрити все озеро, то на 47-й день озеро буде вкрите наполовину.

Нейромережа навчилася збирати кубик Рубіка за 20 ходів. Алгоритм із назвою DeepCubeA створили дослідники з Каліфорнійського університету. У рамках тренування системи до неї завантажили 10 млрд комбінацій розібраного кубика Рубіка.

Зараз ви читаєте новину «Найкоротший у світі IQ-тест має лише 3 питання. Спробуйте свої сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі