середа, 21 січня 2009 10:48

Найдавніша цивілізація Південної Америки була знищена природними катаклізмами

На думку вчених, одна з найдавніших цивілізацій Південної Америки, що проживала на місці сучасного Перу 5800 років тому, була повністю знищена в результаті серії природних катаклізмів приблизно 3600 років тому. Дослідники говорять, що цивілізація спочатку зіткнулася з руйнівним землетрусом, а потім повінню і подальшою засухою.

Майк Мослі, антрополог з Університету Флориди (США), говорить, що перуанська цивілізація займалася переважно сільським господарством і рибним ловом впродовж 2000 років, проте зіткнувшись з різкими природними явищами люди не змогли адаптуватися до них. "Люди жили без будь-яких стимулів до змін, а потім раптом вони просто були знищені", - розповідає Мослі.

Антрополог розповідає, що його група в співпраці з перуанськими вченими досліджували берегову лінію Перу і виявили рештки стародавньої цивілізації. Рут Шейді, перуанський археолог, говорить, що знайдені дані свідчать про миролюбність цивілізації. Тут вперше навчилися ловити рибу сітками, навчилися штучно зрошувати овочі і фрукти, освоїли виготовлення одягу на основі бавовни, а також розпочали будувати релігійні піраміди майже за 2000 років до знаменитих племен Майя.

Проте значну частину раніше невідомої цивілізації знищив несподіваний землетрус або серія з декількох поштовхів, оскільки цей регіон завжди був сейсмічно активним. На додаток до цього, пізніші археологічні шари показали, що на зміну землетрусам прийшли могутні повені, повідомляє Освiтнiй портал

Зараз ви читаєте новину «Найдавніша цивілізація Південної Америки була знищена природними катаклізмами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі