понеділок, 21 квітня 2008 14:27

На виставці автоматизації Меркель перелякалася робота (ФОТО)

Сьогодні у Ганновері (Німеччина) відкрилася найбільша промислова виставка світу.

Група виставок Hannover Messe включає в себе презентації в галузі промислових технологій, інновацій і автоматизації. На виставці можна дізнатися про останні ноу-хау на ринку промислових технологій. Заснована 60 років тому, Hannover Messe сьогодні займає лідируючі позиції серед виставок, що спеціалізуються на нових технологіях, матеріалах і ідеях.

У рамках виставки, яка триватиме до 25 квітня, відбулася перша презентація робота-гуманоїда Промет у Німеччині.

Робот HRP-2, який вміє не тільки гарно танцювати, а й поратися по господарству, вразив навіть канцлера Німеччини Ангелу Меркель. Його створила група японських інженерів з університету Токіо. Важить він разом з батареями 58 кг, його зріст - 154 см.

Робот може рухатися із швидкістю 2 км. на годину навіть нерівною поверхнею, а також самостійно зводитися на ноги у разі падіння.

Його руки достатньо сильні, щоб утримувати предмети масою до 2 кг. Проте Промет може запропонувати вам чашку чаю, або баночку соку, яку він самостійно дістане з холодильника.

А коли ви закінчите пити, він з легкістю помиє за вами посуд.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «На виставці автоматизації Меркель перелякалася робота (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі