середа, 25 червня 2008 10:12

На Кубі винайшли вакцину проти раку легенів

На Кубі винайшли вакцину проти раку легенів

Першу в світі зареєстровану терапевтичну вакцину проти раку легенів представили на Кубі дослідники Центру молекулярної імунології.

Як повідомила у вівторок на прес-конференції доктор Танія Кромбет, препарат пройшов всі необхідні клінічні випробування і дав дуже добрі результати.

Роботи із створення вакцини CIMAVAX-EGF велися в ЦМІ з 1992 року і лише кілька днів тому препарат, створений на основі двох видів протеїну, одержав на Кубі санітарний регістр, відзначила Кромбет. За її словами, лікування пройшли вже більше 400 пацієнтів, хворих раком, і зараз з новим препаратом працюють 11 шпиталів в карибській країні.

Як показали дослідження, після застосування вакцини значно поліпшується самопочуття пацієнтів, вони набирають вагу, у них припиняється задишка і зникають інші симптоми, які зазвичай спостерігаються у хворих раком легенів. Раніше кубинські фахівці використовували препарат для хворих, які вже пройшли курс хіміо- і радіотерапії, а зараз почали застосовувати його без попереднього лікування іншими методами.

По словах Кромбет, вакцина запатентована в декількох країнах світу, в деяких з них зараз здійснюється процес реєстрації препарату для його подальшого застосування. У свою чергу, Куба завершує підготовку до комерційного використання вакцини, проте доки не визначена її майбутня ціна, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На Кубі винайшли вакцину проти раку легенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі