понеділок, 22 листопада 2010 16:53

Музика може підвищити працездатність

Музика може підвищити працездатність

Правильна музика збільшує ефективність вправ. Британські вчені з'ясували, що люди, які виконують будь-які дії в такт музиці, використовують на 7% менше кисню. Також музика може блокувати внутрішній голос, який говорить, що ви вже втомилися і пора закінчувати трудитися.

Вчені провели експеримент. Вони включали мелодії в різному темпі та просили добровольців займатися на велотренажері під одну і ту ж пісню на трьох різних випробуваннях. Але учасники не здогадувалися, що спочатку пісня звучала в нормальному режимі, а потім швидкість збільшувалась або зменшувалась на 10%.

Прискорена музична композиція збільшувала відстань, пройдену за одиницю часу, силу і темп крутіння педалей на 2,1%, 3,5% і 0,7% відповідно. Уповільнення пісні призводило до падіння на 3,8%, 9,8% і 5,9%. Фахівці прийшли до висновку, що ми збільшуємо або зменшуємо наші зусилля і темпи роботи залежно від темпу нашої музики.

Нагадаємо, для поліпшення психічного і фізичного стану потрібно слухати музику не менше однієї години на день.

Врач.тв

Зараз ви читаєте новину «Музика може підвищити працездатність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі