четвер, 13 квітня 2006 15:02

МОЗ заборонила робити Манту дітям

 

Міністерство охорони здоров"я України з 11 квітня тимчасово заборонило робити щеплення Манту дітям через випадки незвичайної реакції на цю пробу. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

За інформацією прес-служби, створено комісію з фахівців Центру імунобіологічних препаратів, які працюють на ЗАТ "Біолік" (Харків), де виробляється туберкулін.

Виробник контролює якість препарату на всіх етапах його виробництва. Транспортування та зберігання туберкуліну здійснюється медичними закладами, які його використовують.

Туберкулін (tuberculin) використовується для проведення внутрішньо шкіряної туберкулінової проби Манту з метою своєчасного виявлення хворих на туберкульоз; осіб з підвищеним ризиком захворювання та для відбору осіб, які підлягають щепленню проти туберкульозу.

Лікарі-фахівці продовжують обстеження дітей, в яких виявлено незвичайну реакцію на цю діагностичну пробу.

Сьогодні до вінницьких лікарень було госпіталізовано 35 дітей (1991-1999 р.н.) із села Мізяківські Хутори для обстеження. Вони скаржилися на погане самопочуття після проведення у школі вакцинації. Всього там зробили щеплення 93 дітям, пише proUA.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ заборонила робити Манту дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі