четвер, 13 березня 2008 13:40

Морепродукти рятують від меланхолії

Як виявилось, морепродукти особливо корисні для людей з меланхолійним типом темпераменту. Така їжа здатна позбавити від депресивного стану, вважають учені.

Учені стверджують, що вживання риби є відмінною профілактикою стресу і депресивних станів. Як виявилось, морепродукти знижують ризик їх виникнення на 88%.

Вивченням властивостей риби впритул зайнялися американські, британські і ізраїльські незалежні дослідники. Після кількох експериментів виявилось, що люди, що включають до свого раціону блюда з жирної риби, перебувають у чудовому гуморі. На такий стан добровольців впливали компоненти морепродуктів – поліненасичені і омега-3 кислоти.

Риба багата на фосфор, який дуже корисний для мозку. Поліненасичені жирні кислоти і кислоти групи омега-3 нормалізують рівень холестерину і очищають судини від "поганих" жирів. До того ж, починають працювати краще всі органи, особливе серце і мозок. Учені визнали, що риба покращує кровопостачання мозку. Таким чином, значно знижується ризик виникнення вікового недоумства.

Проте вживання риби вагітним жінкам і матерям-годувальницям не рекомендується. Учені радять уникати вживання в їжу риби і морепродуктів через великий вміст ртуті в деяких видах риб. Ртуть, що міститься в багатьох видах морепродуктів, згубно впливає на нервову систему ембріона або ж новонародженого, який може отримати речовину через молоко матері.

Варто відзначити, що офіційні виробники не хочуть чути такі заяви експертів. Рибний промисел як і раніше приносить високий прибуток особам, які без угаву торочать про корисність морепродуктів для майбутніх мам. Крім того, вони рекомендують щодня вживати в їжу більше риби, яка багата кальцієм і фосфором, а також ртуттю, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Морепродукти рятують від меланхолії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі