середа, 27 жовтня 2010 14:24

Молдовський хакер знищив 100-річну історію спорту країни

Молдовський хакер знищив 100-річну історію спорту країни

Генеральна прокуратура Молдови затримала 23-річного хакера з Кишинева, який атакував два спортивні сайту www.sports.md і www.fcolimpia.md, знищивши їх дані на серверах, повідомляє "Интерфакс".

У результаті атаки, що сталася 8 жовтня, стерті база даних історії і статистики спортивних змагань у Молдові, починаючи з 1999 року, а також фото-та відеоматеріали про історію молдавського спорту за останні 100 років, повідомив на прес-конференції начальник відділу інформаційних технологій Генпрокуратури Молдови В'ячеслав Солтан.

За його словами, також знищені особисті дані співробітників, клієнтів і власників сайтів, поштові ящики, рахунки і паролі доступу до сайтів. За заявами власників сайтів, матеріальний збиток оцінюється в 1,7 млн. леїв (близько 150 тисяч доларів).

Хакера вирахували за допомогою за допомогою IP-адреси комп'ютера. Ним виявився колишній адміністратор сайтів, незадоволений своїм звільненням і затримкою зарплати за кілька місяців.

Якщо провина хакера "в порушенні інформаційної системи" буде доведена, йому загрожує позбавлення волі на 3-5 років, зазначили в прокуратурі.

Зараз ви читаєте новину «Молдовський хакер знищив 100-річну історію спорту країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі