пʼятниця, 28 березня 2008 14:36

Мобільний українського виробництва коштує 500 гривень

Дніпропетровська торгово-промислова група "Рейнфорд" випускає мобільні телефони під вітчизняним брендом. Першу партію мобілок зробили торік восени. Їх збирають в Україні з імпортних запчастин. Апарати не копіюють жодну з існуючих марок. У компанії запевняють, що це оригінальна розробка.

— Це була пробна партія, декілька тисяч штук, — каже Андрій Об"єдков, 34 роки, експерт із маркетингу "Рейнфорду". — Вони розійшлися швидко. Бо мають найбільш затребувані функції за розумну ціну.

Компанія представила три моноблоки чорного кольору "RM-363D" — найвищого класу, "RM-263D" — середнього та "RM-686С".

Модель "RM-363D" має кольоровий дисплей, МР3-плеєр, диктофон, 128 Мб вбудованої пам"яті, слот для додаткової картки на 1 Гб, блютуз. У цифровій камері на 3 Мпкс є автофокус та спалах, який можна використовувати як фонарик. Акумулятор заряджається 2 год. і в режимі розмови витримує 3,5 год. Пам"ять розрахована на 500 записів, можна внести кілька номерів на одне ім"я. Телефон вагою 90 г коштує 1100 грн. У комплекті є додаткова картка на 512 Мб та USB-шнур.

Дві інші моделі коштують близько 500 грн. Вони мають менше функцій. Андрій каже, що апарат середнього класу, "RM-263D", компанія зніме з виробництва, інші — вдосконалить. Під час тестування експерти помітили проблеми з русифікацією. У новій партії їх не має бути. Цього року "Рейнфорд" планує випустити ще одну лінію українських телефонів.

Спалах можна використовувати як фонарик

Моделі дніпропетровців продають у фірмових магазинах компанії — в Україні їх майже 30. В обласних містах є сервісні центри.

— У торгово-сервісних центрах "Рейнфорд Електронікс" є служба SOS. Коли ламається товар на гарантії, на виклик приїздить майстер і безплатно ремонтує його. Але мобілки треба приносити до сервісного центру. Гарантія на всі телефони — рік, — розказує Об"єдков.

Ще один мобільний під українською маркою випустила харківська компанія "Бортон". Телефон "Бортон DSC-MP-03" розрахований на дві сім-карти. Моноблок завтовшки 17 мм має сенсорний дисплей, камеру на 2 Мпкс, блютуз.

У телефоні є дві акумуляторні батареї, стилус, карта пам"яті на 1 Гб, автомобільний зарядний пристрій, блютуз-гарнітура та USB-кабель. На свої апарати харківська компанія дає 6 місяців гарантії.

В інструкції зазначено — "Зібрано в Україні". Спочатку "Бортон" хотіли збирати в Китаї. Але тамтешня якість українців не задовольнила — вирішили робити тут. У компанії запевняють: у телефоні є українські запчастини — кілька пластикових деталей і програмне забезпечення. "Бортон" планує закупити обладнання для виробництва корпусів.

Купити такий мобільний можна буде в Харкові. В інтернет-магазині "Рікс" він коштує 1862 грн.

Зараз ви читаєте новину «Мобільний українського виробництва коштує 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі