середа, 26 грудня 2007 15:38

Мобільний прикрасили кількома діамантами

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Анастасія Мололкіна зі столичного магазину ”Евросеть” показує телефони, прикрашені стразами Сваровські. У правій руці вона тримає оздоблений ”Самсунґ U600” за  4999 гривень, у лівій — ”Нокію 8800 Сірроко” за 9900 гривень
Анастасія Мололкіна зі столичного магазину ”Евросеть” показує телефони, прикрашені стразами Сваровські. У правій руці вона тримає оздоблений ”Самсунґ U600” за 4999 гривень, у лівій — ”Нокію 8800 Сірроко” за 9900 гривень

У магазин "Евросеть" на вул. Хрещатик, 13 завезли нову колекцію мобільних телефонів зі стразами Сваровські. Там є "Самсунґ U600", "Нокіа 8800 Сірроко", "LG КЕ970". Кожна модель має кілька варіацій інкрустації.

— Перед новорічними святами купують один такий телефон на день, — розповідає Яна Дмитрук, 20 років, із магазину "Евросеть". — Найчастіше такі подарунки роблять чоловіки для дружин чи коханих. Телефон зі стразами коштує вдвічі дорожче, ніж без них.

Такі мобілки робить столична компанія "Де Люкс". Працює чотири роки. Раніше прикрашала телефони лише на замовлення. Тепер такі мобілки можна купити в магазинах по всій країні. У Києві вони є в "Евросети", "Протрейді", "МобіДіку". У крамницях приймають і індивідуальні замовлення.

— Над мобілкою майстри "чаклують" від 1 до 5 тижнів, залежно від складності замовлення, — пояснює Михайло Соломаха, 25 років, директор "Де Люксу". — Робота дизайнера коштує від 200 гривень. Клієнт може замовити інкрустацію, гравіювання, аерографію чи позолоту. Для будь-якого виду підходить металевий або пластмасовий корпус телефону. А от пластик із поверхнею "софттач", що на дотик наче гумовий, не годиться. З нього камінці швидко відклеюються.

Гравіюють телефон за допомогою лазера. Таке найчастіше замовляють чоловіки. Один бік коштує 250 грн незалежно від розміру малюнка. Напилення з тонкого шару золота просять дуже рідко. Найчастіше позолочують якусь деталь.

Телефон, покритий сріблом, обійшовся у 10 тисяч гривень

Михайло Соломаха згадує, що торік на замовлення покривали телефон "Нокіа 6100" сріблом 999 проби. Нанесли 42 г благородного металу. Забаганка обійшлася замовнику у 10 тис. грн.

Аерографію, малюнок на телефоні, роблять такою ж фарбою, якою покривають автомобілі. Чи то буде картина Пікассо, чи просто телефон розфарбований в один колір, це коштуватиме від 800 грн.

— Якось жінка принесла дорогий сталевий телефон "Верту Ацент", — веде далі Михайло. Такі апарати коштують від 6 тисяч доларів. — Він був пошкоджений від удару. В Україні їх не ремонтують. Ми прикрасили його по боках стразами за 1500 гривень. Але став як новенький.

Директор "Де Люкс" згадує ще одне цікаве замовлення. Юнак приніс для оздоблення кілька діамантів. На телефоні спочатку вигравіювали гілочку і по ній зробили розсип із дорогоцінних камінців. Робота майстра обійшлася у 1250 грн.

— Вигляд в такого телефону шикарний, — усміхається Соломаха.

Чоловік погоджується, що і з дешевого апарата можна зробити ексклюзивну мобілку. Одна їхня замовниця нізащо не хотіла змінювати свій улюблений, але старенький (1999 року випуску) телефон "Нокіа 8210". За 1000 грн його задню панель прикрасили стразами, а спереду виклали камінці навколо дисплея.

Один маленький камінець Сваровські завбільшки як зернинка коштує 35 центів — 1,75 грн. Більші обійдуться дорожче. У вартість каменя входить робота майстра. Але мінімальне замовлення, яке приймають у "Де Люксі" — 500 грн. На всі види робіт компанія дає гарантію 1 рік.

Руслана Гринькова використала автомобільний клей

Киянка Руслана Гринькова, 38 років, сама прикрасила свій "Соні Ерікссон К750". Камінці під Сваровські придбала в підземному переході на площі Льва Толстого. По 50 коп. за штуку. Каже, треба вибирати невеликі — вони тримаються краще.
— Ліпила їх на автомобільний клей, — жінка радить клеїти обережно, щоб не заляпати телефон. Викладала камінці по контуру дисплея та по боках. Квітами прикрасила задню панель. — Із квітами трохи переборщила, — ділиться жінка, — вийшло не так строго.
Для прикрашання використала більш як 300 стразів. Витратила близько 150 грн. Радить купувати камінчики з запасом, щоб було чим замінити. Апарат без чохла Руслана носить більш як рік. За цей час відлетіло кілька камінців.

Зараз ви читаєте новину «Мобільний прикрасили кількома діамантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі