пʼятниця, 25 квітня 2008 17:03

Мобільні телефони здають в ремонт у понеділок

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Олександр Пільганчук у майстерні ”Мобіклам” ремонтує плату телефону ”Сіменс”. Мобілка упала з третього поверху. Замовник попросив відремонтувати телефон якнайшвидше. Майстер устиг за годину, узяв 60 гривень
Олександр Пільганчук у майстерні ”Мобіклам” ремонтує плату телефону ”Сіменс”. Мобілка упала з третього поверху. Замовник попросив відремонтувати телефон якнайшвидше. Майстер устиг за годину, узяв 60 гривень

У продажу з"явилися смартфони фірми "NOKVA" виробництва Малайзії. Майстер із ремонту мобільних телефонів 28-річний Олександр Пільганчук із Вінниці купувати їх не радить.

— Гарний він, стильний, але насправді підробка. Заплатите більше сотні баксів і викинете через місяць у смітник, — каже чоловік. Розмовляємо в його власній майстерні на першому поверсі будинку побуту "Ювілейний" на вул. 50-річчя Перемоги.

Щодня Олександрові на ремонт приносять 10–20 несправних апаратів.

— Найчастіше маю справу з мобілками, які потрапили у воду, — продовжує майстер. — Найбільше телефонів приносять у понеділок. Часто з розбитими дисплеями. На вихідні люди вип"ють і втрачають контроль над собою.

Якщо раптом мобільний потрапляє у воду, слід негайно вийняти батарею. Вмикати не можна.

— Батарею варто добре вичистити від вологи і бруду, — переконує Олександр. — Це може зробити лише майстер. Інакше свинець окислиться і після ремонту апарат не буде довго працювати.

Особливо бояться води "Самсунґи", мають маленькі роз"єми. У телефонів "Сіменс" вразливий дисплей.

Олександр Пільганчук радить замінювати корпуси тільки на оригінальні. Китайські — недовговічні. Через них телефон погано ловить мережу.

У телефонах-слайдерах раз на півроку-рік замінюють шлейф, що з"єднує дві половини. Це коштує 100–150 грн.

— Є проблеми з ексклюзивними моделями, — каже майстер. — Можна сказати, що вони одноразові, на них важко знайти підходящі запчастини.

Покупцям телефону чоловік радить оглянути середину під батареєю. Біля місця для SIM-карти має бути значок UА. Це означає, що телефон оригінальний.

Зараз ви читаєте новину «Мобільні телефони здають в ремонт у понеділок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі