понеділок, 31 березня 2008 13:57

Мобільні телефони шкідливіші за куріння

Мобільні телефони шкідливіші за куріння
Відомий експерт з ракових захворювань, доктор Віні Куран, опублікував результати свого останнього дослідження, які свідчать про те, що мобільні телефони вбивають набагато більшу кількість людей, ніж куріння.

За словами Віні Курана, розвиток раку займає як мінімум десять років, тому у тих людей, стаж користування мобільним телефоном яких перевищує десять і більше років, в два рази збільшується ризик розвитку цього захворювання.

Куран також заявляє, що мобільні телефони завдають ще серйознішого збитку організму, ніж куріння. Його припущення засноване на тому, що число користувачів мобільних телефонів по всьому світу зараз складає близько трьох мільярдів чоловік, що в три рази більше, ніж курців. При цьому куріння щорічно вбиває близько п"яти мільйонів чоловік.

Професор визнає, що мобільні телефони можуть врятовувати життя людей, проте існує значна і зростаюча кількість доказів прямого зв"язку між використанням стільникових телефонів і виникненням деяких ракових пухлин мозку.

"Зараз ми зіткнулися з неперевіреною і небезпечною ситуацією, - говорить фахівець. - Якщо уряди і виробники негайно не зроблять рішучих кроків, відсоток злоякісних пухлин і пов"язаний з цим рівень смертності різко підвищаться через 10 років, і тоді вже буде пізно що-небудь робити для виправлення ситуації", повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Мобільні телефони шкідливіші за куріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі