четвер, 24 квітня 2008 12:47

Microsoft зарахувала Skype до шкідливих програм

Microsoft зарахувала Skype до шкідливих програм

Корпорація Microsoft помилково зарахувала клієнтський додаток Skype для роботи в однойменній мережі IP-телефонії до шкідливого ПО.

Складнощі при роботі з Skype почали виникати наприкінці минулого тижня у тих користувачів, які застосовують для захисту комп"ютерів засоби забезпечення безпеки Microsoft. Після установки чергового апдейта антивірусні пакети Microsoft почали блокувати додаток Skype, ідентифікуючи його як троянську програму Win32/vundo.gen!D.

Як з"ясувалося згодом, причиною блокування Skype стала помилка в цифрових підписах, що використовуються для ідентифікації шкідливих компонентів продуктами Microsoft.

Втім, на сьогоднішній день проблема вже усунена. Користувачам продуктів Microsoft, що зіткнулися з труднощами при роботі з Skype, рекомендується завантажити оновлені файли підписів версії 1.31.9121.0 або вище. Наголошується, що встановлювати заново саму клієнтську програму Skype не доведеться, оскільки антивіруси Microsoft тільки блокували її роботу, але не видаляли з комп"ютера, повідомляє computerra.ru

Зараз ви читаєте новину «Microsoft зарахувала Skype до шкідливих програм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі