четвер, 28 серпня 2008 09:38

Microsoft випустила другу бета-версію Internet Explorer 8

Корпорація Microsoft випустила другу бета-версію браузера Internet Explorer 8. Її головним нововведенням став приватний режим роботи Inprivate.

Inprivate дозволить заходити на сайти, не залишаючи слідів в історії браузера. При активації даного режиму Internet Explorer 8 не веде журнал відвідин і не зберігає тимчасові файли. Також Inprivate дозволяє звести до мінімуму ту інформацію, яку можуть зібрати власники сайтів про відвідувача.

Крім того, Inprivate блокує інформацію, яка поступає на сайт, що проглядається, із сторонніх джерел. Microsoft пояснює це нововведення турботою про безпеку користувачів, оскільки за допомогою включень із сторонніх серверів може здійснюватися збір даних про інтернетчиків. Як правило, із сторонніх серверів завантажується розміщена на сайтах реклама, у тому числі і контекстна.

Також у другої бета-версії ІE 8 були вдосконалені такі функції, як Activities і Webslices. Вперше вони з"явилися в першій бета-версії браузера. Activities дозволяє знайти інформацію, пов"язану з даними на веб-сторінці або переслати вміст сторінки в інше застосування. Webslices дозволяє відстежувати зміни певного фрагмента сторінки.

Перша бета версія браузераInternetExplorer 8 була представлена на початку березня поточного року. Вона призначалася тільки для веб-розробників і дизайнерів. Другу бета-версію ІЕ 8 корпорація Microsoft пропонує протестувати всім бажаючим. Дату виходу остаточної версії браузера Microsoft не повідомляє.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft випустила другу бета-версію Internet Explorer 8». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі