вівторок, 06 травня 2008 08:15

Microsoft розробила спеціальні флешки для слідчих

Microsoft розробила спеціальні флешки для слідчих
Корпорація Microsoft розробила невеликий пристрій, який дозволяє швидко видобути дані з комп`ютерів на місці злочину, пише The Seattle Times. COFEE (Computer Online Forensic Evidence Extractor, "комп`ютерний видобувач судових доказів") є флешкою, що підключається до USB-порту.

Пристрій за допомогою вбудованих в нього 150 команд здатний значно скоротити час збирання цифрових доказів. Зокрема, він допомагає дешифрувати паролі та зрозуміти, чим займався підозрюваний в інтернеті.

Передбачається, що пристрій дозволить не вилучати комп`ютери з місця злочину, проводячи аналіз інформації, що міститься в них, на місці.

Microsoft роздає COFEE співробітникам правоохоронних органів безкоштовно. Його використовують понад дві тисячі службовців в 15 країнах світу, зокрема в Польщі, Філіппінах, Німеччині, Новій Зеландії і Сполучених Штатах, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft розробила спеціальні флешки для слідчих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі