Ексклюзиви
понеділок, 09 червня 2008 17:12

Мексиканські вчені вмонтують акулам спеціальні чипи

Мексиканські вчені мають намір з"ясувати причини агресії акул, від яких тільки наприкінці травня постраждали три особи - для цього хижим рибам вмонтують спеціальні мініатюрні чипи, повідомив міністр з захисту навколишнього середовища Мексики Сабас Артуро де ла Роса Камачо (Sabas Arturo de la Rosa Camacho).

Раніше випадки нападу акул на людину біля узбережжя Мексики були досить рідкісні. Останній раз акула напала на людину в 2006 році.

Мексиканський міністр повідомив, що вмонтований чип дозволить контролювати й спостерігати за звичками хижака, визначати швидкість і напрямок його руху, а також глибину. Інформація буде передаватися через супутники в спеціалізований науково-дослідний центр.

Дотепер головним джерелом інформації про акул були аквалангісти, які обстежили їх за допомогою відеокамер. Акул це нервує, так що вченим доводилося лише здогадуватися про те, як вони поводяться в природних умовах.

Сабас Артуро де ла Роса Камачо повідомив, що перші сто акул зі вбудованими чипами будуть випущені в найближчі три місяці на Тихоокеанському узбережжі Мексики, у штаті Герреро.

Орієнтовна вартість чипа складе близько 1 тисячі доларів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Мексиканські вчені вмонтують акулам спеціальні чипи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути