Ексклюзиви
вівторок, 14 грудня 2010 11:11

Мед та імбир врятують від застуди

Мед та імбир врятують від застуди

Учені заявляють, що запобігти застуді в холодні зимові дні допоможе імбирний чай. Якщо пити його кожного дня, то навіть в період епідемій ймовірність заразитися або застудитись помітно знижується.

Альтернативним захисним засобом є мед. У поєднанні з перцем він володіє ще більшою кількістю корисних якостей - і зміцнює імунітет, і зігріває. У старовинних рукописах є безліч описів медолікування. Сучасні дослідження також називають мед одним з найефективніших природних ліків. Найбільшою бактерицидною властивістю, тобто здатністю зупиняти зростання хвороботворних мікроорганізмів, володіє мед з каштанового, липового і хвойних дерев.

Сильніший профілактичний засіб - спиртова настоянка на червоному стручковому перці. Річ у тому, що спирт дуже добре сприяє витягуванню корисних речовини, частина з яких не розчиняється у воді. Для перцевої настоянки зазвичай використовують 70 грамів сушеного червоного стручкового перцю, який настоюють в одному літрі спирту з додаванням цукру і кип'яченої води.

Раніше американські учені встановили, що вживання 2 г сирого імбиру знижує болі, що виникають в м'язах після завершення інтенсивних силових тренувань.

Росбалт

Зараз ви читаєте новину «Мед та імбир врятують від застуди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути