середа, 22 жовтня 2008 16:10

Марсіанський зонд Фенікс здобув черговий зразок ґрунту

Марсіанський зонд Фенікс за допомогою своєї механічної руки знову здобув зразок марсіанського ґрунту, повідомляється в прес-релізі на офіційному сайті місії.

Зонд Фенікс склав зібраний ґрунт у лійку лабораторного модуля для фізико-хімічного й мікроскопічного аналізу. А наприкінці цього тижня він спробує відправити частину ґрунту в аналізатор.

Також відомо, що механічна рука Фенікса веде розкопки в траншеях Stone soup і Upper Cupboard. У цей час у тому регіоні планети, де перебуває зонд, наступає осінь, що приведе до зменшення кількості сонячної енергії, яку отримують батареї зонду.

Саме тому фахівці намагаються зараз отримати якнайбільше даних про марсіанський ґрунт, і новий зразок є вже другим додатковим дослідженням марсіанського ґрунту.

Нагадаємо, що 13 жовтня зонд доставив перший додатковий зразок у газовий аналізатор (TEGA), при тому, що два з восьми осередків аналізатора дотепер залишаються вільними.

Марсіанський зонд Фенікс перебуває на Марсі вже майже п"ять місяців. Так як місія дуже успішна, то NASA неодноразово її продовжувала, завдяки чому зонду вдалося сфотографувати марсіанську піщину, зробити перші фото вічної мерзлоти північного полюса Червоної планети, і знайти окислювач, що, можливо, є нездоланним бар"єром для виникнення життя, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Марсіанський зонд Фенікс здобув черговий зразок ґрунту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі