неділя, 19 грудня 2010 12:31

Людям, які страждають від хропіння, не можна сідати за кермо

Людям, які страждають від хропіння, не можна сідати за кермо

Згідно з результатами дослідження, проведеного австралійськими ученими, хропіння негативно впливає на роботу мозку і призводить до порушення координації рухів.

Дослідники вивчили функціонування головного мозку у людей у віці 40 років, які страждають від хропіння.

Під час дослідження було встановлено, що в порівнянні з контрольною групою учасників у випробовуваних дещо понижена кількість сірої речовини в зонах мозку, що відповідають за координацію рухів, концентрацію уваги і пам'ять.

Як вважають дослідники, людям, які страждають від хропіння, небезпечно керувати транспортними засобами. На їхню думку, у таких людей реакція на те, що відбувається навколо, понижена, у зв'язку з чим вони частіше потрапляють в ДТП.

Між тим, дослідники Університету Піттсбурга прийшли до висновку, що людям, які голосно хропуть і довго не можуть заснути, потрібно терміново звернутися до кардіолога, а потім і до інших вузькопрофільних фахівців. Учені протягом трьох років перевіряли більш як 800 людей, котрі мали проблеми зі сном.

Виявилось, що для хропунів ризик серцевих нападів і розвитку хвороб серця і судин був удвічі вищий, ніж для тих, хто спав спокійно і засинав без проблем.

NEWSru.co.il

Зараз ви читаєте новину «Людям, які страждають від хропіння, не можна сідати за кермо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі