четвер, 04 листопада 2010 11:03

Любителям фастфудів рекомендують пити апельсиновий сік

Любителям фастфудів рекомендують пити апельсиновий сік

Американські дієтологи радять запивати гамбургери і картоплю фрі не газованою водою, а натуральним апельсиновим соком.

Дослідження виявило, що вживання апельсинового соку з жирною і углеводистою їжею зупиняє зростання рівня вільних радикалів і прозапальних молекул, пише Врач.тв.

Експерименти показали, що апельсиновий сік знижує рівень білка SOCS-3, який бере участь у розвитку діабету другого типу, захищає судини і знижує ризик розвитку захворювань серця.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що канадські дієтологи підрахували, що всього лише один яєчний жовток завдає більше шкоди здоров'ю, ніж страви фастфуда.

Вміст холестерину в одному яйці в залежності від розміру може коливатися від 215 мг до 275 мг. При цьому класичний сендвіч з котлетою з найближчого пункту харчування з вільними касами лікарі оцінюють як у півтора рази менш шкідливий - у такому блюді може міститися до 150 мг холестерину.

Кардіологи рекомендують людям з підвищеним ризиком виникнення серцево-судинних захворювань обмежувати добове споживання холестерину на рівні 200 мг.

Зараз ви читаєте новину «Любителям фастфудів рекомендують пити апельсиновий сік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі