понеділок, 27 грудня 2010 09:32

Літні люди можуть прожити довше завдяки здоровому харчуванню

Літні люди можуть прожити довше завдяки здоровому харчуванню

Літні люди, які дотримуються здорової дієти, можуть прожити довше, вважають дослідники. Вони проаналізували раціон харчування 2500 американців у віці від 70 до 79 років і виявили: ті, хто їв продукти з низьким вмістом жирів, а також багато фруктів і овочів, мали менше шансів померти протягом найближчих 10 років у порівнянні з людьми, котрі віддавали перевагу калорійній їжі, що включає незбиране молоко, сир і морозиво.

У своєму дослідженні вчені розділили учасників на кілька груп відповідно до того, що вони їли. Всього вийшло шість груп: любителі корисних продуктів, молочних продуктів з високим вмістом жиру, м'яса, смажених продуктів і алкоголю, сухих сніданків, очищеного зерна, а також солодощів.

Отже, у групу, яка сиділа на "здорових продуктах", увійшли 374 людини. Вони харчувалися продуктами з низьким вмістом жиру, фруктами, крупами, птицею, рибою та овочами. З них протягом наступних 10 років померли 77 (21%). А ось з 339 осіб, які віддавали перевагу солодощам, померли 104 людини (32%). Дієта, насичена молочними продуктами з високим вмістом жиру, забрала життя 109 (34%) людей з 332.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Літні люди можуть прожити довше завдяки здоровому харчуванню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі