субота, 22 березня 2008 11:16

Лікарі з"ясували, що призводить до лунатизму

Лікарі з"ясували, що призводить до лунатизму

Лунатизм, що супроводжується ознаками неправильного сприйняття дійсності, розумовими розладами і амнезією, зачіпає до 4% світового населення. Канадські лікарі визначили, що хронічно порушений режим сну може привернути людину до розвитку лунатизму.

Експерти Університету Монреаля протягом п"яти років спостерігали за станом добровольців, яких будили ночами і вимушували не спати в певний нічний час. Після 25 годин безсоння медики аналізували зразки крові, мозкові сигнали і поведінку учасників дослідження. Виявилось, що тривалий брак нормального сну формує передумови для лунатизму: у людей була зафіксована нездатність витримати стійку фазу сну так званої повільної хвилі, яка приводить до глибокого засипання, а також трудності з пробудженням після довгого позбавлення сну. Також неврологи встановили, що фактор молодого віку або наявності лихоманки теж можуть викликати лунатизм, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі з"ясували, що призводить до лунатизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі