вівторок, 19 серпня 2008 19:35

Лікарі назвали країну з найнеправильнішим харчуванням

Британці страждають обжерливістю практично поголовно. Вони абсолютно не обмежують себе у вживанні солі, жирів і цукру.

Менше одного відсотка жителів Британії дотримується здорової дієти, пише газета TheDailyMail з посиланням на дані медичної статистики. Як показало дослідження, проведене Міністерством національної статистики спільно з Центром медичних досліджень, з тисячі дорослих тільки вісім чоловік (0,8 відсотка) стежать за всіма п"ятьма найважливішими показниками споживання їжі.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони (ВОЗ) здоров"я, при їжі необхідно враховувати кількість з"їдених насичених і ненасичених жирів, фруктів і овочів, солі і цукру.

При цьому жінки в цілому в три рази частіше піклуються про здорове зарчування (1,2 відсотка), ніж чоловіки (0,4 відсотка).

"Погане харчування веде до хронічних захворювань", - свідчить доктор Джоана Ланн з Британського фонду здорового харчування. На її думку, дуже важко змінити сталі традиції в сім"ї, проте відмовитися від шкідливих звичок все-таки можна. Для цього лише потрібна воля всіх домочадців змінити засади гастрономії.

"Нам потрібно позбавитися від деяких стереотипів на зразок того, що здорова їжа нам не по кишені", - додає Ланн.

Зокрема, фахівці ВОЗ радять не їсти солі більше однієї чайної ложки на день. А фруктів і овочів потрібно з"їдати як мінімум 400 грамів на добу.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі назвали країну з найнеправильнішим харчуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі