субота, 05 квітня 2008 15:43

Лікарі довели, що тваринні жири захищають від ожиріння

Лікарі довели, що тваринні жири захищають від ожиріння

Всупереч поширеній думці, природні харчові жири не завжди несуть тільки шкоду здоров"ю. Дослідники Університету Альберти визначили, що дієта із збагаченим рівнем тваринних жирів, що містяться в молочних продуктах і яловичині, захищає від серцевої хвороби, діабету і, як не парадоксально, ожиріння.

Вигода споживання таких жирів частково пов"язана з їх здатністю скорочувати виробництво хіломікронів - частинки жиру і холестерину, які формуються в тонкій кишці після їжі і швидко переробляються у всіх органах. Роль хіломікронів все частіше розглядається як критична ланка, якої бракує, в розумінні причин метаболічних розладів.

Канадські учені виявили, що тваринні жири прямо діють на кишечник, знижуючи загальний холестерин на 30% і "поганий" холестерин на 25%, а рівні трігліцерідів більш ніж наполовину. Яловичина і молочні продукти містять понад 70% природних жирів, тому їх збільшене споживання не шкідливо для здоров"я, а навіть корисно в запобіганні багатьом захворюванням, затверджують медики, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі довели, що тваринні жири захищають від ожиріння ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі